SorunMuVar ?

Pazar, Ekim 22, 2006

KPSS/2 Sonuçları Açıklandı

x Ortaöğretim ve Önlisans düzeyinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS/2) açıklandı. 1 milyon 300 bin kişinin girdiği sınavdan Spor Bakanlı Mehmet Ali Şahin'in dediğine göre 100 bin kişi alınacak tabii buna geçmiş yıllardaki KPSS sınavına girenleride sayarsak bu 1 milyon 300 bin kişinin kaçı gireceği çok daha vahim bir hal alıyor,birde bu vahimliğe bazı alanlara yönelik kişiler alınırsa (Meslek Lisesi,İmam Hatip Mezunu gibi...) çok çok daha vahim bir hal alıyor,nasıl oluyor bilmiyorum ama geçen sene sanırım en çok İmam Hatip mezunu alındı bu sene ne olur bilinmez,diğer bir konu ise KPSS'ye girenlerin çoğunun 80 ile 90 puan aralığında sıkışması,bu puanları alanların sayısı yüksek ne olur ne olmaz bilinmez,ama şu bir gerçek ki herkes ''devlet kapısı iyidir'' gözüyle bakıyor bu sınava...

Sınav sonuçlarına şu linkten ; http://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=600 Tercih bilgileri için şu linkten ; http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF7A2395174CFB32E118DF798328CE27FB faydalanabilirsiniz.

Burada bir dipnot eklemeliyim;çok başıma geldiğinden dolayı şurada örneklerini göreceğiniz ÖSYM'nin ''İşlem Kodunuz'' adıyla verdiği karakterleri ''İşlem Kodu'' yazan alana yazacaksınız,onu yazmadan sınav sonuçlarını görmeniz mümkün değil. Bunu neden yazdım? Çünkü çevremden bazı kişiler bana İşlem Kodu nedir nasıl öğrenirim gibi şeyler sordu, bende burada da açıklayayım istedim.

3 Comments:

  • coOoOOooooOOooOk TşK yAA :):):)

    By Anonymous Adsız, at 4:41 ÖÖ  

  • teşşekkürler ama tıkladığım yerde boş sayfa çıkıyor işlem kodu için yardımcı olurmusunuz

    By Anonymous Adsız, at 6:26 ÖS  

  • ya arkadaş işlem kodu ne yaaaaa

    By Anonymous Adsız, at 7:14 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home